INTERVIEW MED MUDI MENG – VORES DRIFTSANSVARLIGE

Det kan være en rigtig god ide at lære mere om forskellige karrieremuligheder, hvis man selv leder efter et nyt arbejde – eller sidder midt i en jobsøgningsproces. Derfor har Kosmos valgt at udgive en række interviews med vores medarbejdere, så du har mulighed for at få et unikt indblik “bag om” titler og formodninger om hvad man egentlig sidder med i en given stilling.

I dette interview, får du chancen for at komme helt tæt på en af Kosmos’ øverste ledere, og lære mere om arbejdet, som driftsansvarlig i en rekrutteringsvirksomhed.

God fornøjelse!

Hvad er din baggrund, og hvordan kom du ind hos Kosmos?

Jeg har en ganske almindelig HHX. Efter jeg bestod og blev færdig, faldt jeg i snak med Samir Tabib, som er stifter og ejer af, samt direktør for, Kosmos. Samir nævnte at han var i gang med at starte en ny virksomhed (Kosmos Recruitment Agency) i en branche, som var præget af dårlige fordomme ift. de veletablerede aktører på markedet.

Jeg syntes at det lød interessant, og spurgte ham derfor, om jeg ikke måtte være med på rejsen – hvilket jeg gerne måtte. Og sikke en lærerig rejse! Samir har oplært mig sideløbende med sine egne arbejdsopgaver, og det han især har sat fokus på, er vigtigheden af aldrig at gå på kompromis. Man kan tydeligt mærke at han har boet i Tyskland, da tysk grundighed er en af hans principper (siger Mudi grinene).

Hvad er en driftsansvarlig?

En driftsansvarlig, er den ansvarlige person for en enhed/afdeling i en virksomhed. I dette tilfælde er jeg ansvarlig for den del af vikarafdelingen hos Kosmos, som beskæftiger sig med byggeri.

Hvilke af dine egne kompetencer, gør du mest brug af i din stilling?

Jeg er en menneskekender, og er god til at analysere og aflæse mennesker, så de kompetencer er dem, jeg gør mest brug af i min stilling. Samtidig er jeg ganske jordnær, og sætter en ære i at kunne kigge vores ansatte i øjnene, og sørge for at de føler sig værdsat i den given stilling de har.

Hvordan forløber din hverdag?

Min hverdag starter oftest derhjemme kl. 05.30 med en kop kaffe, nyheder og morgenmad, imens jeg ringer alle vores nystartede vikarer op for at sige godmorgen. Derefter møder jeg ind på kontoret, ca. kl. 7.00, og skaber mig et overblik over hvilke opgaver jeg har for dagen. I løbet af dagen ringer jeg en del ud, og mødes med kvalificerede kandidater, samt virksomheder, for at matche dem. Sidst på dagen, omkring kl. 17.00, har jeg en del papirarbejde, som der skal styr på inden jeg går hjem. Jeg slutter typisk dagen af med at lave en statusgennemgang af den afdeling, jeg er ansvarlig for, sammen med Samir.

Hvad er det mest udfordrende, ved at være driftsansvarlig?

Det mest udfordrende ved at være Head of Division er naturligvis ansvaret, som følger med titlen. Jeg har f.eks. til dagligt et stort ansvar ift. kundetilfredshed, da det er altafgørende inden for den branche, som Kosmos bevæger sig i.

Har du nogle gode råd til kandidater, der også gerne vil arbejde som driftsansvarlig? Hvad vil du anbefale at kandidater f.eks. fremhæver til en jobsamtale, som driftsansvarlig?

Man skal vise beslutsomhed, overskud og kunne sætte ord på hvor god man er til at få enderne til at mødes.

Hvad værdsætter du hos Kosmos, og den måde virksomheden fungerer i dagligdagen?

Kosmos er en flad organisation, og det er den ting, som jeg værdsætter mest. Det giver generelt set et godt sammenhold. Arbejder man hårdt, er der mulighed for at stige i graderne.

Hvad adskiller Kosmos fra andre rekrutteringsvirksomheder?

Kosmos skiller sig ud, ved at være kompromisløse. Vi går meget op i en god service, så både kunder, samt medarbejdere ikke føler sig overset, men værdsat.

Er du en meget udadvendt og social person, og mener du at det er nødvendigt at være, for at kunne varetage dine arbejdsopgaver?

Ja, både udadvendt og social. Man møder/snakker med mange forskellige mennesker i løbet af en dag på kontoret, da man bl.a. holder en del jobsamtaler. Derfor er det en vigtig faktor at man lægger sine holdninger og meninger på hylden, da du i bund og grund skal kunne med alle typer af mennesker.

Har du en sjov historie om Kosmos, eller om dig selv og Kosmos?

Første dag jeg startede på jobbet hos Kosmos sagde Samir: “I morgen skal du ud og mødes med formanden for en af vores faste samarbejdspartnere”. Hvilket jeg overhovedet ikke følte mig rustet til, men det gav mig hår på brystet, og er en dag jeg aldrig glemmer. Det afspejler også Samirs lederstil – han kan godt finde på at kaste folk ud på dybt vand, men han står altid klar med en redningsvest.

Tak for at læse med. Vi håber at du har fået et bedre indblik i hvilke arbejdsopgaver en driftsansvarlig sidder med, og at det kan hjælpe dig videre på vejen mod din (måske nye) karriere.